#Narcotic ..The Best Channel On Irc  

Home | Main | e-mail | Links

Photo gallery Guestbook   Command IRC Chat  
Narcotic
2C-B
Alcohol
Amanitas
Belladonna
Cannabis
Cocaine
Crack
Datura
Efedra
GHB
Heroin
Ketamine
L.S.D
Madragoras
Magic Mushrooms
M.D.M.A
Nitrous Oxide
Opio
POPPERS
Speed
Tobacco
 
Add To Favorites

Φυτεία κόκα

Η κόκα έχει καλλιεργηθεί σε πολλές περιοχές του κόσμου, αλλά μόνο σε λίγες χώρες της Νότιας Αμερικής καλλιεργείται σε μεγάλες ποσότητες. Μερικές χώρες προμήθευαν την αγορά με φύλλα κόκας νόμιμα και σε μερικές άλλες το φυτό αυτό βρίσκονταν μόνο σε βοτανικούς κήπους μαζί με άλλα τροπικά φυτά. Κάποιες άλλες χώρες ωστόσο προσπάθησαν να καλλιεργήσουν παράνομα την κόκα με σκοπό την παράνομη παραγωγή κοκαΐνης. Τελικά για διάφορους λόγους στα μέσα του 20ου αιώνα η καλλιέργεια της κόκας εξαλείφθηκε σε όλες τις περιοχές εκτός από την Νότια Αμερική.

Το μέγεθος μιας φυτείας

Μια τυπική φυτεία κόκας στη Βολιβία και το Περού μπορεί να έχει επιφάνεια 20-40 στρέμματα, αλλά οι περισσότερες φυτείες δεν είναι τόσο μεγάλες. Μια αγροτική οικογένεια μπορεί να χωρίσει τις φυτείες σε μικρότερες εκτάσεις οι οποίες είναι πιο εύκολο να συντηρηθούν. Οι περισσότερες φυτείες κόκας έχουν επιφάνεια συνήθως γύρω στα 10 στρέμματα.

Σπορά και σπορεία

Η φύτευση νέων χωραφιών μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου αλλά η καλύτερη περίοδος είναι γύρω στον Σεπτέμβριο με Νοέμβριο πριν την περίοδο των βροχών και αμέσως μόλις τα χωράφια έχουν καθαριστεί και καεί. Η κόκα πολλές φορές σπέρνεται πρώτα σε σπορεία που βρίσκονται κοντά ή μέσα σε πρόσφατα καθαρισμένα χωράφια, αλλά πολλές φορές η σπορά γίνεται απευθείας στα χωράφια. Σε μερικές περιοχές του Περού, η Χουανούκο κόκα καλλιεργείται με μοσχεύματα που φυτεύονται κατευθείαν στα χωράφια. Η Αμαζονιακή κόκα καλλιεργείται μόνο από μοσχεύματα αφού οι σπόροι της δεν φυτρώνουν. Τα σπορεία συνήθως καλύπτονται με μπανανόφυλλα ή φοινικόφυλλα για να προστατευθούν από τον καυτό ήλιο και τις βαριές βροχές.

Ηλικία

Η ηλικία των φυτών της κόκας διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του φυτού. Η Αμαζονιακή κόκα ζει σχεδόν 6 χρόνια μόνο ενώ η Χουανούκο κόκα μπορεί να ζήσει 15-20 χρόνια. Τα φύλλα κλαδεύονται από κάθε φυτό κόκας σε διαφορετικές περιόδους ανάλογα με το είδος του φυτού.

Συγκομιδή

Η κόκα συλλέγεται 3-8 φορές τον χρόνο, ανάλογα με την ποικιλία. Η κόκα που καλλιεργείται σε υψηλό υψόμετρο συλλέγεται λιγότερες φορές από την κόκα που καλλιεργείται σε χαμηλό υψόμετρο. Τα φύλλα συλλέγονται μόνο όταν ωριμάσουν. Η συλλογή άγουρων φύλλων έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλής ποιότητας κοκαΐνη και μικρότερη συγκομιδή άρα λιγότερα χρήματα για τους εμπόρους ναρκωτικών. Ανάλογα με τον τύπο της κόκας συλλέγεται το 30% ως το 100% των φύλλων. Συνήθως τα περισσότερα φύλλα συλλέγονται και τα λιγότερα αφαιρούνται. Αν τα φύλλα από ένα φυτό κόκας δεν συλλεχθούν αφού ωριμάσουν, τότε θα πέσουν μόνα τους φυσιολογικά μετά από λίγο καιρό, και για μερικές από τις επόμενες περιόδους αυτό το φυτό δεν θα παράγει πολλά φύλλα. Μπορεί να χρειαστεί 300 μεροκάματα για να συλλεχθούν τα φύλλα από μια καλλιέργεια 10 στρεμμάτων. Αυτό ισοδυναμεί με την δουλειά ενός ανθρώπου για 300 μέρες ή την δουλειά 300 ανθρώπων για μια μέρα.

Αποδόσεις

Ανάλογα με τον τύπο του φυτού της κόκας, την μεγαλύτερη απόδοση σε φύλλα έχουν τα φυτά που είναι από 6-8 μηνών μέχρι 6-8 ετών. Τότε ο αριθμός των φύλλων που συλλέγονται αρχίζει να φθίνει μέχρι να φτάσει η περίοδος που τα χωράφια πρέπει να εγκαταλειφθούν. Ανάλογα με την περιοχή και τον τύπο του φυτού κόκας που καλλιεργήθηκε, η συγκομιδή των αποξηραμένων φύλλων διαφέρει από τουλάχιστο 1 μετρικό τόνο μέχρι σχεδόν 3 μετρικούς τόνους σε μια παραγωγή 10 στρεμμάτων.
Τα φύλλα της κόκας πρέπει να αποξηρανθούν με διάφορους τρόπους τουλάχιστο μέσα σε τρεις μέρες μετά την συλλογή τους, διαφορετικά θα σαπίσουν και θα είναι άχρηστα. Η συλλογή γίνεται συνήθως αργά το απόγευμα και τα φύλλα αφήνονται να "κοιμηθούν" όλη τη νύχτα πριν να απλωθούν για να στεγνώσουν την επόμενη μέρα. Τα φύλλα συνήθως απλώνονται έξω σε μουσαμάδες ή δίχτυα και ενισχύονται πλευρικά μέχρι να στεγνώσουν.
 

Η ιστορία της κόκας :: Φυτεία κόκας :: Πρόγραμμα εκρίζωσης :: Ασθένειες